
چطور میتوان امنیت پرداخت در اپلیکیشنهای پرداختی را تضمین کرد؟
۱۴ مهر ۱۴۰۰برنامههای بسیاری وجود دارند که وعده امکان پرداخت آسان و سریع را به کاربران خود میدهند؛ اما اگر به اشتباه پول را برای فرد دیگری واریز کنید چه میشود؟ اگر قربانی کلاهبرداری شوید چه خواهد شد؟ اگر اطلاعات بانکی شما دزدیده شود چه؟
پرداختها با استفاده از تلفن همراه نوید یک خرید سریع و راحت را به کاربر میدهد، اما غول بزرگی که توجهات را به خود جلب میکند، چیزی نیست جز امنیت برنامهای که کاربر استفاده میکند.
امنیت پرداخت در اپلیکیشنهای پرداختی موضوع مهمی است که ذهن کاربران را به خود مشغول کرده است. وجود هکرهای حرفهای و ترس از انتشار و سرقت اطلاعات منجر به تردید کاربران در استفاده از این نوع برنامههای کاربردی میشود. کاربران میخواهند با تمام وجود اطمینان داشته باشند که برنامه مورد نظر آنها از نظر سایبری از امنیت کافی برخوردار بوده و در یک کلام ایمن است. برای اینکه به عنوان کاربر بدانید امنیت اپلیکیشنهای پرداختی که از آن استفاده میکنید، چگونه است و چطور میتوان به آنها اعتماد کرد، مطالب مهم و جامعی فراهم کردهایم تا با خواندن آن اطلاعات لازم را به دست آورید؛ پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
اهمیت وجود اپلیکیشنهای پرداختی چیست؟
امروزه بزرگترین خدمات آنلاین در حوزه دیجیتال وجود اپلیکیشنهای پرداختی است. عدممراجعه به بانک و انتقال سریع، امن و آسان وجه در ازای خرید از جمله مزیتهای استفاده از این نوع برنامهها هستند. هر کاربری میتواند با نصب این برنامه در گوشی هوشمند خود با استفاده از کارتهای اعتباری و حسابهای موجود در بانک اقدام به پرداخت آنلاین کند.
در ایران نیز اپلیکیشنهای مختلفی همچون پیپاد، امکان ارائه خدمات پرداخت آنلاین را در زمینههای مختلفی برای کاربران خود فراهم کردهاند. با استفاده از پیپاد نیازی به پرداخت پول و حتی استفاده از کارت بانکی وجود ندارد. آنچنان پرداخت به سرعت و به آسانی انجام میشود که تنها با لمس و انتخاب چند گزینه میتوان تاییدیه پرداخت را دریافت کرد.
اهمیت وجود سرعت، دقت و در دسترس بودن این نوع برنامهها بر همگان روشن و واضح است؛ اما سوالی که به وجود میآید این است که امنیت اطلاعات و حفظ حریم خصوصی در این اپلیکیشنها چگونه است؟ این سوالی است که در ذهن اکثر ما به عنوان کاربر قبل از نصب هر برنامه پرداخت آنلاین به وجود میآید و جهت استفاده از برنامه دچار تردید میشویم.
قبل از نصب و استفاده از اپلیکیشنهای پرداختی به چه مواردی توجه کنیم؟
برای اطمینان از امنیت اپلیکیشنهای پرداختی چندین روش وجود دارد که با توجه به آنها میتوانید به آن برنامه اطمینان کنید و با خیال راحت آن را نصب و از آن استفاده کنید.
۱-این اپلیکیشن از چه فروشگاهی قابل دانلود است؟ قبل از اینکه اپلیکیشن پرداخت را نصب کنید، در فروشگاههای معتبری چون کافه بازار، آن را جستوجو کنید. تعداد نصب و نظرات کاربران و همچنین امتیاز آن را بخوانید و از اعتبار آن اطمینان یابید؛ مثلا پیپاد با نصب میلیونی کاربران میتواند این اطمینان را به شما بدهد که اپلیکیشن معتبری است.
۲-روش تبلیغ آن اپلیکیشن چگونه است؟ وقتی اپلیکیشنی در محیطهای معتبر همچون بیلبوردها تبلیغ شده باشد، یعنی چندین نهاد رسمی آن را تایید کرده و مجوز دارد. پس به محیطی که اپلیکیشن در آن تبلیغ شده است، میتواند میزان اعتبار آن را نشان دهد.
۳-پیشینه اپلیکیشن چگونه است؟ برای آنکه از امنیت پرداخت در اپلیکیشنهای پرداختی مطمئن شوید، باید بدانید این اپلیکیشن تحت نظارت کدام یک از ارائهدهندگان خدمات پرداخت بوده است. به عنوان مثال پی پاد اپلیکیشن بانک پاسارگاد است که می توان به آن برای پرداخت های بانکی اعتماد کرد.
چگونه میتوان مانع نفوذ هکرها به اپلیکیشن شد؟
اگر برنامهنویس حوزه اپ باشید به خوبی میدانید برای جلوگیری از نفوذ کدهای مخرب چندین روش وجود دارد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت. اجرای درست و دقیق این روشها برای حفظ امنیت اپلیکیشنهای پرداختی بسیار اهمیت دارد.
۱-درهم سازی و ایمنی کدها: با استفاده از تکنیکهایی همچون روشهای رمزنگاری، تغییر ساختار کد، پنهان کردن نام متغیرها و… میتوان از برنامه در برابر حملات مخرب جلوگیری کرد. این روش از کدهای نوشته شده در برابر حملات مخرب محافظت میکند و این چنین امنیت برنامه تضمین میشود.
۲-جلوگیری از تغییرات در حین اجرای برنامه: گاهی نفوذگران با حملاتی که حین اجرای برنامه رخ میدهد، کدهای مخربی را وارد برنامه میکنند؛ در صورتی که اگر برنامه مجهز به روشهای خودایمنی همچون تشخیص محیط و تغییر برنامه باشد، حملات نفوذی را شناسایی کرده و مانع نفوذ خرابکاران میشود.
همچنین وجود مواردی میتواند امنیت این اپلیکیشنهای پرداختی را بیش از گذشته تضمین کند، این موارد عبارتند از:
۱-امکان احراز هویت دو مرحلهای توسط کاربر.
۲-وجود صفحات امنیتی در تولید برنامه.
۳-تدوین پروتکلهای امنیتی جهت برقراری ارتباطی امن.
۴-قفل گذرواژه و عدمنمایش آن به دیگران.
۵-وجود رمز دوم از طرف بانک.
۶-اسکن QRکد.
۷-پشتیبانی اپلیکیشن از طرف ارائه دهنده سرویس.
۷-یادآوری تعویض رمز عبور به صورت دورهای توسط کاربر.
۸-تایید واریز وجه دو مرحلهای جهت تایید صحت اطلاعات.
۹-تاریخچه تراکنشهای موجود.
۱۰-تایید جزئیات پرداخت توسط کاربر.
۱۱-ورود با اثر انگشت کاربر برای احراز هویت و عدم سوءاستفاده از آن.
۱۲-بهروز رسانیهای برنامه به صورت مداوم توسط سازنده و رفع مشکلات احتمالی.
سخن آخر
استفاده از اپلیکیشنهای پرداخت امروزه بسیار متداول شده است. آنچه در این بین اهمیت دارد حفظ امنیت این اپلیکیشنها است؛ چراکه وقتی برنامهای برای کاربران مفید باشد، سر و کله نفوذگران هم برای خرابکاری و دزدیدن اطلاعات پیدا میشود.
جهت جلوگیری از این خرابکاریها باید تدابیری اندیشید و آنها را اجرا کرد. اجرای راهکارهای امنیتی از سوی تولیدکنندگان این برنامهها، نحوه تشخیص اپلیکیشن امن از دید کاربر و همچنین پشتیبانی کاربران میتواند در اصل حفظ محرمانگی اطلاعات کاربر و جلوگیری از سوءاستفاده کلاهبرداران و هکرها راهکارهای موثری باشند.
در این مقاله همه نکات ریز و درشتی را که باید به عنوان کاربر جهت استفاده از اپلیکیشنهای پرداختی بدانید، مرور کردیم. همچنین روشهای تخصصی برای تهیه یک برنامه امن را برشمردیم. در نهایت باید بگوییم یکی از اپلیکیشنهای پرداختی پیپاد است که امنیت پرداخت در برنامه را با ارائه راهکارهای امنیتی و جلوگیری از نفوذ هکرها به شما تضمین میکند.
پس از این به بعد میتوانید تمامی پرداختها و کیف پول خود را با وجود اپلیکیشنی امن پرداخت کنید و نگران خرابکاریهای احتمالی نباشید.